BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, 4 November 2011

FRUST GILA !!!!!!

HALOO SEMUA..... FRUST GILA ADALAH TAJUK AKU FOR TODAY......
NK TAHU NAPE???.. HA MEYH SINI NK BGTAU.....

frust2 biskut tak jd.....arghhh....geramnya...apa yg kurang ni....semua dah letak...mst semua hairan kan,biskut apa la yg SARAH ckp ni...sebenarnya biskut ni utk hari raya haji ni...mst ramai yg kata : ala raya haji ja pun,tk yah la meriah sgt...tp for ME apa2 raya still meriah...nama pun raya mst la kna meriah,tkkan nk simple2 kot..thts not me la..hehe... membe2 semua ckp : amboi ang...bab2 raya ni terserah..haha..

hai biasa la ni FATIN MAISARAH la ....sapa tk knai...ttg preparation raya ni serahkan aja..hehe...
ha.....back to the story...i'm so frustrated cause my biscuit tk berapa jd la...dia jd lebik semacam ja...rasa dah letak enough tepung but WHATS THE PROBLEM....ta paham2....
apa2 pun,i won't give up...aku akn bt sekali lg before raya.... ha nk tgk tak my homemade cake..CHOCOLATE CAKE (MOIST LG TAU) 
YUMMY...JGN JELES...HAHA

SUSAH GAK OW NK CARI STRAWBERRY AT PENANG HAHA

HA KEK NI BUAT SENDIRI AUW...

HA DAH TGK KAN ALL THE CAKE..cake buatan sendiri..bukan senang gak la aku nk buat....
tp kalau kita tk putus asa mst akn dpt hasil yg bagus...GOOD SEEDS PRODUCE GOOD FRUITS.(sori kalo slap ke apa ke)hehehe....  ala u all semua bole buat...i know u can cuma kena rajin2 la cari resipi ..cari je kt mana2...mcm aku,aku tk payah cari resipi cause dah ada tukang masak iaitu my nanny..i love her so much...dia mmg good cooker..mmg tak nafikan la..bukan la nk puji lebih2..tp mmg betul pun..kalau u all kt luar sana ragu2...nvm just come to my house n try it urself...believe it or not u must believe yg nnt u akn angkat ibu jari dua2 belah..haha...itu apa yg aku bt la..hehe....
ha tp about biscuit tu mmg sgt frust...tp tape sebelum raya akn cuba bt sekali lg...bukan apa...hari tu time raya aidilfitri,aku bt jd plak...ni raya haji tk jd plak...maybe tak puasa kot..haha..tape2 sebelum nk raya tu nk puasa la..(puasa sunat,kalau rajin la.)hehe...
hmm...tape2..ok la..nk pergi cook something special la...k bye2..
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA...
berkorban untuk kebaikan adalah bnda terbaik utk kita lakukan d hari raya ni...bnykkan amal ibadat...
jgn sonok2 je tau... (nk sonok pun tape just tc semua)hehe...k la tata semua..
THANX FOR READING.... 

Tuesday, 25 October 2011

RINDUNYA......

wah.....lamanya tak update blog..hehe..hmm semua sihat??hope sihat la aeh...actually today saya nk share ngn korang suma bahawa betapanya bosan berada di rumah tanpa parents maksud sya if family tade at rumah....tambah2 plak tok sya nnt tade at rumah coz pergi BANDUNG,INDONESIA...p bt apa??bercuti la sayang oi...hehe..ha nmpaknya enjoy sakan ni..bukan nk kata la tp mmg enjoy sakan ar...  
haiyaa...bertambah bosan la nmpaknya...haha takpa2...jumaat ni dapat la LESEN L...haha...merempit la nmpak gayanya..hehe.. eyh jgn2 tiru saya ye..dpt lesen ja nk rempit bkn apa(teringin nk p litar sepang)hahaa..perasan ja..(cian at aku) haha... 
esok rabu...!! yess nk kuar with friend...bt pa lg enjoy ar..kami suma kan da abeh exam so apa lg tunggu.. tmbah2 taon ni kan honeymoon sikit...hehe...KITA ENJOY !!!! kami nk lepak2 at sunway...eyh bukan lepak tp kami suma nk spent time together...nk cuci mata,shopping2 sikit..pastu makan2...wahh ni mst best ni...sebelum ni kami ade kuar gak secara beramai ramai...nk tgk picture kami p sana...kami p sana asyik snap picture je..maklumla tak tahu apa nk bt..tu la jd mcm tu..haha...meyh sini meyh nk tunjuk pic2 kami at sunway..bukan apa just nk share ngn korang gak....mst korang suma bosan asyik baca ja en so meyh sya tunjuk pic2 agar ta bg korang suma bosan coz asyik baca ja...jap eyh...



yg baju kuning tu mmg mcm tu..terlebih excited la katakn

ha ni semua yg p..agak ramai la..haha


ha ni campur ngn group boys tp ade yg ta snap sekali.hehe


 ha itu la picture2 kami yg lepak2 at sunway bukan bt apa tp kami just sembang2,makan2,shopping maklumla hehe..tp time ni masa raya ke 13 kot..rasa la..tak tau btol ka tak...pergi open house kawan pastu straight away pergi enjoy..haha....so itu la cita saya...baca2 aeh..nnt sya pula nk check blog org...nk tgk cita ampa suma plak..hehe...ok sampai sini ja kot..ha kalo sapa2 free jom2 ramai2 p sunway carnival mall sbrg jaya kita spend time tat sana...hahaha..anda semua dijemput !! haha...eyh bukan djemput tp d ajak..k la untill here je..nnt kalo free time lg insyallah sya update lg..thanx coz baca...bubbye..

Thursday, 25 August 2011

OPEN HOUSE !! YAY !

ha ! raya ni,aku nk jemput semua friend2 yg kenal dgn aku dan yg djemput utk dtg ke rumah raya ke lima ni..make sure dtg la ye..kepada yg nk blik kg tu...rugi tak mai owh...bukan senang aku nk masak special baik punya utk kawan2 aku..tape la..nk bt mcm mana kan...tape la..tp kalau bole bincang ngn parents ampa...tolong la pertimbangkan...mai lambat pun tak pa..janji mai ..hmm..tape2..
ok la tutup topik yg itu....
skunk ni nk buka topik lain ni.....topik ttg nk p raya kt mana ????
ha..semua org mest da plan kan nk p mana..kejap2..kawan2 yg nk mai umah aku..ampa jgn lupa yg kita ada temujanji ngn cikgu yaa..
ok2 sambung2...kawan2 semua kalo nk raya selalu kt mana?mest la kt kg halaman..apa la aku ni..hahaha....tape la raya pun dah hampir tiba....ee...tak sabar nya..
tau tak...raya taon ni aku rasa raya yg paling best coz semua balik raya...haha..bukan apa sebelum ni mest ada satu family yg tk blik..tp taon ni semua family berkumpul n kitaorg bercadang nk p raya + bercuti sekali...tgk keadaan dulu...hehe..   tk sangka plak raya taon ni selisih ngn merdeka plak...nmpaknya RAYA MERDEKA la kita..hahaha...bes jgak raya merdeka...alamak lupa la 31 ogos 2011 IS MY MOTHER BIRTHDAY !!! alamak..aku betul2 lupa...nk bg hadiah apa ek...tk terpikir plak...nmpak nya aku kena pergi my favourite kedai..nk tawu kedai apa? jwapannya KEDAI S N J....  best auw kedai tu..mmg terbaik..brg2 dia murah n berkualiti..yg itu yg kita semua nk..eyh bukan semua sesetengh..hehe..ayat slah sikit....tape la...tp sedih sikit la raya ni,teringt kt org tersayang yg telah tinggalkan aku...of coz semua ada org yg meninggalkan kita..mcm aku,tok wan aku dah tak ada..tinggl mak tok aku ja...jd ada peluang utk tgk tok wan aku belah bapa aku dkt kg tu, aku tk akn lepaskan..coz aku takot kehilangan lg seorg plak tok wan....tidak.....!!huhu..cedey btol...sabo je la...tape la..aku tkmo sedih2 ni.....semua tc tau...blik lg tu hati2..jgn kalut..itu pesan aku...
 aku nk wish something ni kt ampa semua...
SELAMAT MENYAMBUT KEMERDEKAAN......DAN SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.....!! 
SALAM 1 MALAYSIA......MERDEKA,MERDEKA,MERDEKA,MERDEKA,MERDEKA,MERDEKA,MERDEKA....
RAYA,RAYA,RAYA,RAYA,RAYA,RAYA,RAYA, !!!!! HAHAHAHA.........ENJOY !! hehehe...

Wednesday, 24 August 2011

RAMADHAN DAH NK PERGI........HUHUHU...SEDIHNYA...

HAI SEMUA !!!! LAMA RASANYA TAK BUKA BLOG..MAKLUMLA BUSY SGT....DENGN EXAM LA,NK PUASA LG,PASTU NK RAYA,PASTU MCM2 LA LAGI....ha ni baru kesempatan nk buka blog..tu pun saat2 terakhir nk abis posa..huhu..tape la..lupa nk wish kt korang SELAMAT BERPUASA YE !! hmm...hari raya kini menjelang..mcm2 preparation yg perlu dibuat..hmm....mest korang semua dah start cuti,bt kuih raya,blik kg..hahaha......saya ckp ni bukan apa sebab saya ni dah amik cuti start ari ni smpai abis cuti kolah..hahaha....terok btol..nk bt mcm mana nk blik kg kejap ziarah tok wan....hmm...sekarg ni kat bazar ramadhan dah kurang org..tak tawu la napa...maybe coz nk raya dah kot..tp ari selasa baru raya meyh..ermm tk paham tol.. ok la smpai sini je kot story saya kt korang...jd saya ni nk ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI....MAAF ZAHIR DAN BATIN...kepada sahabat2 yg blik ke kg...drive carefully tau...pesan kt mak ayah korang utk berhati hati d jaln raya....jgn blik lewat mlm sgt..takot2 ada something yg kita semua tk nk jd...so hati2 yea semua :)  ikhlas dr saya .....

Monday, 16 May 2011

YAY ...NKTM KEMBALI!!!!!

YEY2....NKTM KEMBALI..SERONOK GILA AKU...NK TAHU APE TU??HEHE..TEKA LA ..AHH TK PAYAH LA TEKA KORANG SUMA MESTI DAH TAHU KAN??JAWAPANNYA............ NUR KASIH THE MOVIE LA.....APE LA KORANG NI..HEHEHE....WOW NKTM NI KEMBALI MERUNTUN JIWA KU LAGI..WAH AYAT KU YG POWER GITU...NKTM NI DI PAWAGAM TK LAMA LAGI....SEMUA KAWAN2 AKU SUMA MINAT NKTM...CUMA SEGELINTIR JE YG TK MINAT...BESA LA HAK MASING2...TP APA2 PUN,FOR ME "NUR KASIH" IS ONE OF MY FAVOURITE MOVIE AND I LOVE IT.....CITA TU MMG DAPAT MEMBUAT AIR MATA SAYA MENGALIR...TAH NAPA...MUNGKIN PARA PELAKON YG MELAKONKAN WATAK TU KOT YG BUAT SAYA TOUCHING2 NI..HEHE....HAIY...KEPADA SESIAPA YG MINAT "NUR KASIH"..PERGI LA TGK KT PANGGUNG WAYANG...pastikan bawa tisu tau..wah aku pula yg promote nya...hehe..TAPE2 LA...NNTI KITA SUMA PERGI TGK WAYANG TAU CITA "NUR KASIH THE MOVIE" KNFEM MELETOP....ISH..TK SABAR PULAK RASANYA NI.....MEMBE2 AKU SUMA DAH TK SABAR2 NK TGK CITA TU....

TP YG MEMBIMBANGKAN AKU IALAH BOLE KA PERGI TGK WAYANG,BUKAN PASAI PA..YE LA SKUNK NI KAN AKU TGH EXAM KONFEM MAK AKU TK BG PUNYA P TGK WAYANG....ADOI KACO LINE SUNGGUH...
NAMPAKNYA AKU KENA BELI VCD LA MACAM TU...BARU BOLE TGK....
NI YG BUAT TK BES NI....ISH.....
AHH..BIAR LA YG PENTING DPT TGK..BETOL TAK???HEHE...
K LA....NI HABAQ SAT NI....
 JGN LUPA TGK CERITA "NUR KASIH THE MOVIE" YANG AKN DI PAWAGAM 19 MEI INI....

JUMPA ANDA DI SANA.....!!!
JUMPA HAMPA SUMA KT SUNWAY YE.....TATA SUMA....HEHEE..............................
TIZ ZAQYAH,REMY ISHAK,FIZZ FAIRUZ,WAIT FOR ME !!!!!!

BENGANGNYA.+ MARAH= DFENDAM !!!HAHAHA....

nape mesti ade orang yg salah paham....ish...tahu la lumrah kehidupan,masalahnya aku tk boleh terima coz benda ni kecik punya hal tp nk perbesar smpai jd tk cakap beberapa hari..ntah la kalau tk cakap selama tiga hari dosa...ntah la..aku tk tau la dosa ka tk...tp nk buat cmna dia yg tk nk cakap ngn aku..SO,DO I CARE?????i think ABSOLUTELY  NOT !!!!aku mmg paling pantang kalau org yg merajuk tk tentu pasal...kalau ade pasal,aku tk pa lagi sebab ye la maybe aku yg silap tol tak?? ini tidak merajuk pasal masalah yg remeh temeh...ish dah naik meluat aku....haiy...sabo je la....
tp tahap kesabaran aku ni cukup tipis,bila2 masa saja aku bole meletop...TUNGGU saja la....ade membe2 aku yg tk pernah tgk aku meletop....tp bila tgk,korang tgk la meja mgkin melayang..kalau tak pun tunggu la apa yg aku nk buat...paling sikit pun aku nk balas ialah aku akan dendam ngn orang tu smpai masanya tiba...oopss...hehe..aku ni bukan nye ape..DENDAM tu akn muncul dlm diri aku bila aku dah tk dpt lagi kawal kesabaran aku..so ia akan BERDENDAM !!!aku pun tk tau nape la aku ni suka berdendam...maybe aku tk dapat luahkan kot..hehe..
tp sepanjang perjalanan idop aku ni,belum pernah lagi la aku berdendam....tp mgkin masa yg nk datang ni kot...entah la....aku berdoa sgt2 agar aku tidak berdendam...tp nk uat cmna kan KITA ADALAH MANUSIA BIASA....perasaan yg tidak dpt dikawal itu sentiasa ada dlm diri masing2...terpulang kpd kita mcm mana nk handle....
PESANAN khas buat pembaca2 aku di luar sana jgn jadi cm aku yg suka berdendam....korang kena think positively....hehe..aku cakap kt org pandai la,tp nk buat mak aii,,bukan men susah nye...hehehe...k la tk mau cita panjang2 nnt korang dendam plak ngn aku..hehehe...

Friday, 6 May 2011

EXAM...EXAM..EXAM....!!!!

HAHAHA...SUDAH TIBANYA EXAM..AKU PERLU CEKAL DLM HAL INI...HEHE...
A SAL EK KALAU BACA SEJARAH MESTI MENGANTUK....pelik betul...tambah2 kalau tengok muka cikgu yg ajar sejarah tu....bertambah tambah ngantuk la..aish...tp tak pa la kena juga bg tk ngantuk tgk dia sebab aku takut gagal lagi sejarah....haha..in my life subjek yg paling aku lemah ialah SEJARAH !!!!ini sebabnya aku ni MALAS baca buku dan mls nk INGAT !! haha...
ahh..aku kena buang sikap tu kalu nk berjaya betul tak????hehe..jawapannya betul3....hehe..
hmm....tape la..nk tido sat pastu ingt nk bangun utk baca sejarah..hehe..
tah bangun ke tak...aku ni TIDOR MATI PUNYA...hahaha....
tapi tak bole3...aku kena lawan nafsu tido ni sebab aku tak mau lagi GAGAL....!!! kali ni aku nk lulus...KALAU AKU LULUS,AKU NK BELANJA KAWAN2 AKU COKLAT JA....hahaa.....
tapi bukan yg mahal ek....murah2 ja...hehe...TAKUT BAJET TK CUKUP....maklumlah kita ni kena la berjimat cermat cikit....tak bole nk boros sgt...maklumla EKONOMI MEROSOT..!!..
HUHU...tp apa2 pun GOOD LUCK PADA KAWAN2 AKU YG NK AMIK EXAM...AKU DOAKAN AMPA SEMUA...AMPA PUN DOAKAN LA JUGAK KT AKU....
SEMOGA JAWAB DENGAN HATI YG TENANG....
k sampai sini saja...apa2 information aku inform kt korang suma k....
 

Sunday, 1 May 2011

MOTHER'S DAY DAH DEKAT !!!

BILA CAKAP JE PASAL MOTHER'S DAY...,TERUS GARU KEPALA...KORANG  NAK TAHU KENAPA....? HA MAI SINI SAYA BAGITAU...
ini sebabnya nanti nk kena pikir pasal hadiah apa nk bagi...lepas tu nk bagi satu pelukan yg sangt rapat...tapi saya nk korang tahu yg nnti saya bukan sahaja beli hadiah kat mama tapi dekat mak tok saya jugak...nak tahu kenapa?
jawapannya sebab saya dijaga oleh mak tok saya dari kecil lagi...so saya lebih la rapat dengan dia..tp apa2 pun saya akan beli jugak hadiah kt my mama cause dia yg lahirkan sya kan3?..!!
HAPPY MOTHER'S DAY TO MY MUM N NANNY...AND ALSO TO ALL MOTHER2 KT LUAR SANA...
MOTHER2 TUNGGU LA HADIAH DARI ANAK2....
thank u mom so much....
jasa mu akan ku kenang buat selamanya....

NASI LEMAK KUKUS !!

emm...cakap pasal nasi lemak...ada yang suka malah ada yg kurang suka...
bukan sebab apa pun cuma sapa yg tak suka tu sebab menggemukkan..
ahh lantak la sapa yg tak suka tu..but FOR me I really like it tp hanya seminggu sekali saja bole makan...sebab negara kita ni adalah negara yg KE 5 banyaknya  masyarakat yg obesiti..sebab itu la kerajaan menjalankan program apa ek..hehe lupa plak...tapi apa2 pun nasi lemak mmg sedap la...TADI BARU SAJA kami buat nasi lemak kukus tapi dengn ayam pun ada...yg paling i suka is SAMBAL TUMIS IKAN BILIS MAK TOK I...sedap gila..!!!
so for who dekat luar sana nk rasa nasi lemak tok i, RAMAI-RAMAI LA datang ke rumah I hari raya ni..hehe konfem meletop...
ANYWAY i suka nasi lemak yg kurang santan baru tak gemuk sikit...
ok la u all...nak pergi makan nasi lemak kejap..tata...
jgn JEALOUS..!!hehe..

Friday, 29 April 2011

COMEL + GREAT=PERFECTO !!

AMBOI2 COMEL HABIS-HABISAN LA BAJU PURPLE TU..HEHE...CUTE GILER....

FOR U ALL INFORMATION....THIS IS MY BELOVED SISTER....
I LOVE HER SO MUCH..!!!! MUAH !!

LOVE IS HAUNTING ME...

TALK about love...im getting scared...dont know why but im always scare...i used to couple but now i hate couple because it always played my heart...sometimes love make us crazy but we didnt realise that...LOVE also can make we forget who we are...so if some of my friend out there know what im telling so u all better watch out...if we think love is so hard so we push it away for a little while..FOCUS what are we doing now....whether study or work..just focus...IF we think we can handle this matter of love then think about it...
SOMETIMES we need to understand ourself....     For me,i think i'd better not think about this love for a while because this is not the right time for me....i would prefer to study first,n make my dream come true...i am sure i can do it....
I WILL JUST NEED FOR MY FAMILY N FRIENDS TO SUPPORT ME....
IT WILL LEAD ME TO THE RIGHT WAYS....I'M SURE ABOUT THAT....
so we all just need to think n start to make the decision what is right and not right things for all of us to do.... 
THINK MY FRIEND !!!! THINK !!!!

KENDURI OH KENDURI....

untuk pengetahuan senua...esok my family akan pergi kenduri dekat BUKIT MERAH..kami cadang nk mandi manda sekali sana....rasa best la plak...tp tak tentu lagi la...tp yg p kenduri tu mmg tentu la...
TAPI SAYA RASA MALAS LA NK TIDO SANA SEBAB TAK SELESA..ye la macam mna pun rumah kita la lebih selesa...kan3...
baju,kasut, dan baju2 mana yg patut bawa da siap pun....
isnin ni cuti..besnya...tapi kan selasa ni sekolah balik,tp tak bes nya bestfriend tak ade la plak...dia pergi TERENGGANU....NANA i will miss u....
ha sambung cita kenduri...u all nk tahu spa yg nk kahwin..??
ha ni misteri sikit..tapi related to us jugak la....BIARLAH RAHSIA..hahaha...
kalau korang tak segan jom la sama2 pergi ke BUKIT MERAH utk join kami semua k...hehe...
ok la...sampai sini je la cita kenduri den ni....tak mau la cita panjang2...nnt korang boring plak..hehe..

StUdY n sTudY

Pening betul la kepala ni...banyak sangat maklumat yg nk masuk kepala...tak lama lagi exam dah nk dekat ni...makin beruban la pala ni..oops..hehe tade la..PERHATIAN !! masih muda lagi ye..hehe...aish..
macam mana la nasib aku lepas ni..??entah la..semuanya berserah je la...
SIKAP MALAS NI SUSAH TOL NK BUANG KAN??siapa2 ada idea utk krgkan sikap malas ni,bagitau la ye..mana tau bole guna...AIM aku nk study ialah dapat skor brApa bnyak subjek...
terus terang subjek yg boring buat aku ialah sejarah...entah napa..waktu sejarah ja mula lah rasa nk tidor..kadang2 ada jugak feel nk belajar tp cikgu tu buat spoil la plak...CARA dia cakap tk tak menarik langsung hati aku ni untuk belajar sejarah..nmpaknya aku la kena jadi guru di rumah dengan  mengajar diri sendiri dan tarik minat sendiri untk baca lau tidak FAIL lagi la nmpaknya exam aku nanti..TAK3...Aku tak bole fail lagi...aku kena buktikan yg aku BOLEH..!! MALAYSIA BOLE...!!

Tuesday, 12 April 2011

AHH...

BARU BARU NI SAKIT MATA LA PLAK....aduh..sakit gila..sabar je la..nk uat camna kan...dugaan la katakan..aku tk tau sama ada sakit mata ni pasal allegy atau benda lain..redha je la..nk uat cmna kan...tapi saat dia sakit tu aduh sungguh derita meyh..!!ish3..tapi skunk alhamdulillah semakin ok dah..tapi ubat masih tak boleh stop lagi coz doktor takut jangkitan kuman...so tak stop la lgi ubat..mata pun semakin ok cuma kelabu sikit..tak tau la pasal pa mungkin it take time kot...hmm..takat cini je la ye ttg mata aku ni..hehe..kalau ada anything aku inform korang k...bye..

Saturday, 9 April 2011

MACAM MACAM BENDA

aduh..a sal jadi camni ek...banyak benda nk buat la...homework ni la tu la..kusut tol..pastu mcam macam nk kena ingt..memang la kena study hard tp terlalu susah nk nk study coz ade penyakit la...nk tau pnyakit apa???ala semua pasti ada penyakit ni punya...penyakit M..
PENYAKIT MALAS LA...haha..ape bende la..ish3..
sekarang ni banyak kerja kursus yg perlu dibuat..tension..
sabar je la..ok la maybe yang tu ja yg nak aku share ngan korang...bukan apa lepaskan stress la katakan..hehe... 

Thursday, 7 April 2011

HATE HIM

wey..kau yg start benda ni dulu..pastu marah lak...blah la kau..
sakai betul...berlagak pandai tapi BODOH...sorry to say la...